با شیوع ویروس کرونا یکی از مهمترین مشاغلی که بیشترین آسیب را دیدند، کافی شاپ ها، رستوران ها و فضاهای پذیرایی مشابه بودند. بنا بر قوانین فاصله گذاری اجتماعی که در بسیاری از کشور ها من جمله ایران وضع شد، رستوران ها در هنگام بازگشایی باید ظرفیت داخلی خود را کاهش دهند تا میزها در فاصله بیشتری از یکدیگر چیده شوند. با کاهش فضای داخلی پس از بازه تعطیلی چند ماهه در دوران پاندمی، تنها راه رستوران ها برای فروش بیشتر افزایش فضای خارجی رستوران ها است و به نوعی راه بقای رستوران ها به حساب می آید.
یکی از فضاهای مناسب برای افزایش فضای خارجی استفاده از پیاده روها و خیابان های پیاده رو است. با بستن برخی از خیابان ها به روی خودروها، کافه ها و رستوران ها فضای باز بیشتری در اختیار دارند که مهمانان آن ها می توانند با خیالی راحت از حفظ فاصله اجتماعی غذا بخورند و اوقات خود را سپری کنند.
اما آنچه حائز توجه است، طراحی فضای خارجی رستوران ها است. این فضاهای بیرونی همانند ویترینی برای رستوران ها و کافه ها عمل می کنند. بنابراین از نظر بصری باید فضای جذابی داشته باشند تا بتوانند مخاطب بیشتری جلب کنند. برای آراستن فضای خارجی رستوران ها به ایده های کم هزینه و جذاب احتیاج دارند. مانند افزودن چند گیاه، یا ایجاد فضای خصوصی. می توان با ایجاد فضای سبز و استفاده از گیاهان، فضای پیاده رو را از حریم رستوران تفکیک کرد. این کار فضای دلنشین تری نیز برای میهمانان به وجود می آورد.
اگرچه این ایده پاسخی برای رستوران داری در دوران ویروس کرونا است، اما کارشناسان معتقدند که استفاده از فضای باز در رستوران داری، علاوه بر حفظ پروتوکل های بهداشت، محبوبیت بیشتری میان مردم دارد و حتی مزیت های زیست محیطی را نیز شامل می شود. همینطور که در سال های گذشته شاهد رشد چشمگیر رستوران ها و کافی شاپ های فضای باز در ایران بوده ایم.
نظر خود را بیان کنید :